Het koor "JOKOENDA" bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste zangers, zangeressen en een fantastisch combo. De leden zijn afkomstig uit Enter en omstreken. De gemiddelde leeftijd is ongeveer 50 jaar., variërend van 30 tot 70 jaar. De naam is bedacht door Dini Nitert-Cox. Het is een titel van een boek over een Afrikaans meisje. En de eerste 2 letters van Jongerenkoor Enter en Da voor de klank vormen zo samen de naam Jokoenda.

De datum waarop Jokoenda exact is op gericht is niet bekend, het was ergens in 1967 Het doel was om jongeren op een andere manier bij het geloof te betrekken en zo weer in de de kerk te krijgen. Door zogenaamde beatmissen te houden wilde men de jeugd weer enthousiast maken. Het was meneer van de Meer, leraar aan de Jozefschool, die samen met een aantal jongeren het koor begonnen. De mensen waren meteen enthousiast. Daarna nam Jan Nitert onze huidige dirigent het stokje over nadat hij eerst een aantal jaren de kunst had afgekeken bij zijn voorgangers. Jan is al lid van het koor sinds 1969 waar van de eerste 5 jaar als zanger en daarna als dirigent. Jan is een gedreven muzikant/dirigent die zijn enthousiasme voor de zang graag over wil brengen op andere mensen

 

Het koor is voortdurend op zoek naar het nieuwe geluid. Met nieuwe nummers wordt een verrassend geluid gemaakt om het evangelie uit te dragen. Het repertoire wordt steeds ververst, maar tijdloze toppers houden het soms lang uit. Zo ontstaat een breed repertoire met diverse muziekstijlen. Er is ruimte voor de "normale" koorliederen, klassiek, moderne liederen en wat natuurlijk niet mag ontbreken: de Negrospiritual. Regelmatig ondergaat een muziekstuk een arrangement voordat het helemaal zo klinkt als het moet. Het muziekstuk is dan op maat voor JOKOENDA. Het zingen ervan geweldige gevolgen, voor wie het zingt en voor wie het hoort!

Ook elders vind Jokoenda een luisterend oor, we worden namelijk veelvoudig gevraagd om buiten de eigen parochie te zingen, onder andere in Holten, Rijssen en Vroomshoop. Of het nou Katholiek, Hervormd of Gereformeerd is. Zang en muziek is universeel en brengt mensen samen. Heel dankbaar is ook het zingen bij vieringen in het ziekenhuis of verpleeghuizen. Ook hier gaan we elk jaar met veel plezier zingen.

Lid worden?

Heeft deze omschrijving je interesse gewekt, kom dan gerust eens kijken en luisteren Iedereen die graag wil (komen) zingen is welkom. Vooral bassen en tenoren nodigen we van harte uit. Onze mannen kunnen enige (muzikale) versterking goed gebruiken Geïnteresseerden zijn altijd van harte welkom . Elke woensdag wordt er gerepeteerd van 19.15 tot 20.30 in kerkcentrum "Enter Saam"

Wie zijn er online (frontpage)

We hebben 7 gasten online