Over Jokoenda

Wij zijn een enthousiast gemengd koor voor iedereen die van zingen houdt. We bestaan uit ongeveer 35 leden. Het koor wordt begeleid door een fantastisch combo bestaande uit piano, bas, dwarsfluit en flugelhorn. Hoofddoel van het koor is de begeleiding van diensten in de R.K. kerk St. Antonius Abt te Enter. Maar ook elders proberen we mensen in beroering te brengen met onze zang en muziek.

Het koor is voortdurend op zoek naar een nieuwe geluid. Het repertoire wordt steeds ververst, maar tijdloze toppers blijven we ook zingen. Er is ruimte voor de "normale" koorliederen en klassiek, modern en gospels. Regelmatig worden muziekstukken qua arrangement voor Jokoenda aangepast. Zo streven we er naar dat zowel het koor als de luisteraar er plezier aan beleeft.

Over onze dirigente en combo

Miranda Berning - Dirigente

Miranda Berning

Dirigent

Miranda heeft in 2017 het stokje overgenomen van Jan Nitert. Ze weet met haar passie voor muziek het koor telkens weer te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Het behalen van haar diploma dirigent licht vocaal (DLV) onderstreept haar muzikale kwaliteiten.

Rutger Deterd Oude Weme - Pianist

Rutger Deterd Oude Weme

Pianist

Rutger is in 1985 begonnen als organist bij het jongerenkoor in Delden en Beckum. Daarnaast heeft hij als pianist regelmatig meegespeeld in het combo van diverse jongerenkoren in de buurt zoals in Haaksbergen en Buurse. Sinds 2004 is hij de steun en toeverlaat voor ons gehele koor.

Frans Tijman - Basgitarist

Frans Tijman

Basgitarist

Frans is in de jaren 80 ooit als toetsenist begonnen en na een korte stop in 2001 weer begonnen als koorlid. Toen de basgitarist van destijds er mee stopte heeft hij deze gitaar opgepakt en vormt nu samen met de toetsenist de basis van het combo.

Stephani Rutenfrans - Fluitiste

Stephani Rutenfrans

Fluitiste

Midden jaren 90 begon Stephani als koorlid bij de alten. Destijds gaf ze aan ook al heel lang dwarsfluit te spelen. De dirigent was erg enthousiast over haar instrumentale versie van "For Rosanna" van Chris de Burgh. Sindsdien is ze een zeer waardevol lid van het combo.

Vacature ....

Vacature...

Percussie

Wij zijn nog op zoek naar een zanger(es) met gevoel voor ritmiek die in enkele stukken kan begeleiden met percussie (b.v. drums of Cajon)